X

Nieuws Western Airconditioning B.V.Middels de hiernaast vermelde nieuwsberichten houdt Western Airconditioning u op de hoogte van nieuwsberichten vanuit het vakgebied / de media en de ontwikkelingen van ons bedrijf. 

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan aan via onderstaande button. Uitschrijven is altijd mogelijk. Uw gaan op een goede manier met uw privacy om.

Het laatste nieuws

Hoog rendement water-water warmtepomp

Hoog rendement water-water warmtepomp

woensdag 7 februari 2018

Het programma warmtepompen met lage GWP koudemiddelen is verder uitgebreid met de Omega Sky. De Omega Sky heeft een vermogensrange (verwarmen en koelen) van 440 kW tot 1590 kW met een zeer hoog rendement, wordt standaard geleverd met het koudemiddel R513A (GWP=573), is Eurovent gecertificeerd en voldoet aan de Ecodesign.

De Omega Sky range voldoet volledig aan de ECODESIGN richtlijn 2009/125/EG voor koelmachines en 2281/2016 Tier 1 (SEER (LT/MT en SEPR HT) voor warmtepompen. De rendementsgetallen gaan zelfs verder dan vereist (EER tot 5.4, SEER tot 6.4 en SEPR tot 8.0).

De gehele range wordt geleverd met het koudemiddel R513A. R513A heeft een GWP waarde van slechts 573 en valt in de A1 klasse (ASHRAE) niet brandbaar-niet giftig. De gehele Omega Sky range is Eurovent gecertificeerd.

De toegepaste schroefcompressoren hebben een meer dan uitstekend deellast rendement. Tussen 444 kW en 794 kW wordt 1 schroefcompressor toegepast (6 bouwgroottes). Tussen 645 kW en 1589 kW worden 2 schroefcompressoren gebruikt (8 bouwgroottes).

In combinatie met droge koelers en een FC-module is het mogelijk om een vrije koeling installatie te bouwen waarbij een enorme besparing ontstaat op het jaarlijkse energieverbruik.

De Bluethink geavanceerde microprocessor regelaar kent tevens een Webserver functie maar ook “multilogic control” waardoor meerdere Omega Sky units optimaal kunnen worden geregeld. Daarnaast kan “on screen” de bedrijfsstatus worden weergegeven met alle temperaturen en drukken maar kan ook de historie worden bekeken. Voor communicatie met een GBS is voorzien in MODbus over TCP/IP, MODbus RTU (RS-485), BACnet maar ook SNMP.
Tags:

x